Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ανακοινώσεις » «Wellness for all!» on-line workshop για τη βελτίωση της ποιότητας ύπνου: “Better sleep for a better life and better performance” Αρ. Ανακ. 2905

«Wellness for all!» on-line workshop για τη βελτίωση της ποιότητας ύπνου: “Better sleep for a better life and better performance” Αρ. Ανακ. 2905

                                          On-line workshop για τη βελτίωση της ποιότητας ύπνου:

                                             “Better sleep for a better life and better performance”

                 με ομιλητή τον κ. Νικόλαο-Τιβέριο Οικονόμου, Νευρολόγο – Κλινικό Νευροφυσιολόγο,

                                                            Ειδικό Ιατρό του Ύπνου-Επιληψίας

 

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Wellness for all!», έχουν ενταχθεί τα “Wellness Talks”, ψηφιακές συναντήσεις με κύριο στόχο την ενημέρωση των μελών μας για θέματα που σχετίζονται με την υγεία, την ευεξία και την εν γένει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για τη νέα μας ψηφιακή συνάντηση έχουμε επιλέξει τη διεξαγωγή διαδραστικού workshop με τίτλο «Better sleep for a better life and better performance”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί (μέσω ΖΟΟΜ) την Πέμπτη 18/11/21 και ώρα 19.45’ – 21.15’, με ομιλητή τον κ. Νικόλαο–Τιβέριο Οικονόμου, νευρολόγο – κλινικό νευροφυσιολόγο, ειδικό ιατρό του Ύπνου-Επιληψίας.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα στο πεδίο «Επικοινωνία» του νέου μας site (www.efete.gr),  το αργότερο μέχρι τις 15 /11/21, αναγράφοντας το προσωπικό σας email και τηλέφωνο επικοινωνίας. 

Το workshop μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τα εγγεγραμμένα μέλη της Ε.Φ.Ε.Τ., ενώ το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 15 ευρώ.

Λίγα λόγια για το workshop:

Ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το 1/3 του συνολικού χρόνου της ζωής μας, καθώς είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η ποιότητα του ύπνου μας αποτελεί βασικό παράγοντα για το αν βιώνουμε ή όχι μια δραστήρια ζωή γεμάτη ενέργεια, καθώς και για το αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ή μη στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας, προσωπικές και επαγγελματικές. 

Στο workshop θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες και επεξηγήσεις για τη λειτουργία του ύπνου, τα μεγάλα οφέλη του καλού ύπνου, από τι εξαρτάται η ποιότητα του ύπνου, τεχνικές βελτίωσης του (tips) κλπ. Επίσης, θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε -σε ατομικό επίπεδο- τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως προς την ποιότητα του ύπνου μας, ενώ προβλέπεται και χρόνος για συζήτηση και απάντηση ερωτημάτων.

Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή:

Ο  Οικονόμου Νικόλαος – Τιβέριος είναι Νευρολόγος – Κλινικός Νευροφυσιολόγος με εξειδίκευση στις διαταραχές του ύπνου, την επιληψία / χειρουργική της επιληψίας και την εγκεφαλογραφία και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στα Ιλίσια και στην Ραφήνα. Διαθέτει διδακτορικό τίτλο (PhD) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πιζας Ιταλίας στις διαταραχές ύπνου, τον ευρωπαϊκό τίτλο ESRS Somnologist Expert αλλά και την επίσημη εξειδίκευση στη Ιατρική του Ύπνου από το Ελληνικό Υπουργίο Υγείας, καθώς επίσης και Master (MSci) στην Επιληπτολογία από το C. Besta Neurologic Institute του Μιλάνου της Ιταλίας. Έχει εξειδικευθεί (ειδικότητα και fellowship) στις διαταραχές του ύπνου στην Ελβετία (Πανεπιστήμιο Ζυρίχης – Neurocenter of Southern Switzerland) και στην Επιληψία/Χειρουργική της Επιληψίας στις ΗΠΑ (Cleveland Clinic). Είναι διευθυντής και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Διαταραχών Ύπνου – Επιληψίας και 24ωρης Ηλεκτροεγκεφαλογραφικής Καταγραφής “SOMNIO” (Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού και Βιοκλινική Αθηνών). Είναι Κλινικός – Ερευνητικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), ενώ είναι επισκέπτης καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Ιατρική του Ύπνου” απο το 2014), καθώς επίσης και διδάσκων Νευρολογίας (Σ.Ε.Π.) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) (από το 2017). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην κλινική νευροφυσιολογία (ιατρική του ύπνου και επιληψία) και είναι συγγραφέας πλέον των 40 πρωτότυπων άρθρων σε έγκριτα ξένα περιοδικά, 6 κεφαλαίων σε βιβλία, αλλά και διοργανωτής, ομιλητής και πρόεδρος σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια και στρογγυλές τράπεζες.

Για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την εγγραφή ως μέλος της Ε.Φ.Ε.Τ. κλπ. μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2103240373 και 2103342777 (διεπ. 12777), Δευτέρα – Παρασκευή 11.00’ – 14.00’.

 

                            Η ευεξία και η καλύτερη ποιότητα ζωής είναι δικαίωμα και επιλογή μας!

 

                                                                       Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *